LEA OVEN

By: Daalia Abdul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 17-Nov-2007 05:47 Email | Share | Bookmark
Redang Island Trip - Part 3 ( Final )

 
 
 
horray nice vacation
sceneries at redang
scenery just outside the hotel
hotel room
buffet breakfast at hotel
baba main pool
Izaaz tunjuk bakat
Iwan lak tolak bola :-)
mama n baba kat airport
tiket flight ke redang
sempat naik beca lagi tu
ramai nyer peminat anak bujang i nie ;-)
baba yg selalu ceria
kg melayu subang
baba n ellie ( mulut muncung ikan )
mama, baba & th eboys
manjanya iwan ngan baba
mama with my darlings
mama with hencem boy ;-)
cantiknay scenery reflection
the only school in redang
entrance to berjaya hotel
this was where we stayed
view from our room balcony
blue see & blue jambatan
blue sea
sambungan dari last entry on Redang.. dan ini yang terakhir laa.. lepas ni nak masukkan entry Open house lah pulak .. member2 dah bising oooo lambat sangat masuk cerita ...

Last Snorkeling spot .. Marine Park.. ni paling best.. sebab tak payah nak pergi ke tengah laut.. kat tepi pantai pun dah ada ikan and corals.. .memang amat melekakan ... as usual, my daughter, Ellie yang "geli" nak pijak kaki, nak bergantung kat badan mama dia aje .. letih ... finally she just sat by the beach tengok kita orang snorkel .. kesiannya dia.... we spent the longest time at this spot sebab banyak corals and ikan yang dapat tengok... ( gambar2 corals and fishes I dah masukkan in the previous entry

Pictures yang kat bawah ni semua tengah posing kat Marine Park lah nie ...tengah2 posing kapal terbang lak lalu kat atas .. so semua pandang ke atas.. Ellie terus snap aje gambar kita orang.. cool jugak



Dah puas snorkeling and ambil gambar kat Marine Park, kita orang pun ready nak balik hotel.. dah penat sangat rasa nya satu hari suntuk kat tengah laut ...



Mama & Baba sempat lagi tu nak be-romantik romantik sat kat jeti sementara menunggu van datang untuk hantar kita orang balik ke hotel.. tiba2 Iwan masuk di tengah2 .. biasalah anak manja sorang nie....



Ingatkan lepas sampai ke hotel terus pengsan.. tapi dak.. semua headed to the beach and jalan2 atas jambatan plastic biru ....



then excited pulak nak terjun masuk kolam mandi pulak .. so berseronok swim and ambil gambar dalam swimming pool ... tengok lah si Iwan tu .. bila buat jumping nak masuk air tu, nampak tulang aje badan dia.. kurusnya lah dia ... hmm.. my boys pantang jumpa air , macam ikan dia orang .. well, mana baba and Ellie ? Baba keletihan, tidur kat kerusi tepi kolam, and Ellie pulak tak nak masuk air ... so dia pegang camera la lagi ...



The next morning, everybody ready to go back ... dah sampai ke penghujung percutian kami sekeluarga 3 hari 2 malam di Pulau Redang. Pagi2 dah pack barang, then apa lagi last breakfast kat Redang... pulun makan habis ...



Lepas makan, masih ada sikit lagi masa before naik bas ke airport.. so amik gambat kat beach again .. kira final session lah ni . sayang nya nak tinggalkan redang .... so peaceful here..



Lastly, ni dia gambar2 sceneries kat jetty, tengah laut, islands and by the beach .... yang sempat kami ambil..... yang nie semua gambar kat tengah laut semasa pergi snorkeling...



dan yang nie pulak gambar boats kat jeti dan gambar2 kat beach



Allright .. hope you guys enjoy these entries on Redang Trip ... THE END ....


Quote:

zakiah z : penat kan bersnorkeling ni.. saya pun takut gak bersnorkeling ni, actually geli, so ellie ada kawan! u look gorgeous eventhough dah beranak 3, congrats for manage to maintaining ur body, me with 2 kids pun tak termaintain...
Daalia : Memang penat gak snorkeling ni tapi enjoy gilerr... Ellie ada kawan rupanya part maintain tu .. saya pun ada turun naik.. yoyo gak.. especially lepas raya ... so iakt perut la and buat light exercise to get the metabolism going
mamaAleeya : kak daalia... ari2 pun saya tunggu nak tengok ending percutian kak daalia n family. tumpang seronok tengok akak n family happy with that vacation. buat saya xsabar nak g sana lak! love your touch!
Daalia : thanks for waiting .. and for your interest in my stories nanti kak daalia nak tengok yr entry to redang lak k
idderes : wah percutian yang menarik... kenangan terindah
Daalia : memang best and indah sekali percutian ini
Mazlan : suasana nyaman kat redang... penuh dengan aktiviti... dari pagi sampai malam... laut..pasir..ikan..etc...semua tu kurniaan Tuhan.. Alhamdulillah... waktu nak balik... flight delay 1 hour dari Redang ke Subang Airport.. Nasib baik ada kawan kak daalia sudi bawa ronda2 kat jeti... Tq..Man for your convenience...
Daalia : Yup dear, memang happy sangat dengan trip to Redang .. what is our next destination ek
syahid (oblind36) : nice pics and adventures. eh camne leh ambik gambar underwater? pakai camera apa ek? jeles nih hehe
Daalia : Underwater guna camer u790SW...bought purposely for this trip ...
Jeff : looking at all your redang photos really put me in the mood to go over there myself... infact this is one place that I am really looking forward to... with that kind of beauty no one will be able to say no...
Daalia : Exactly Jeff, you should plan for the island trip next march when the resort is open again mesti happening gilerr u amik gambar ...
BlueShades @ MHK Studio : Redang memang best yang amat! Rasa cam takmau balik jee
Daalia : Yup u r absolutely rite !!!
syahidd : woahhh!!! best cam nak lari balik mesia jer nihh...!!!! hehehe...skali tgk akak dalia ngan hubby beromantika tuh, teringat plak citer titanic..jiwang tuhh...hehehehe...enjoy the life kak dalia! wish the best for your family
p/s: skali dia pakai nikon laaa...patut pon cun capture nyer..
Daalia : hmm.. saya guna Nikon D70 ... bila u balik m'sia bercuti nanti .. find some time to go to redang laaa ... all the best to u too
ShaH : re: haha die tu mat salleh tak pure.. haha takde la hensem sgt mcm saye (huhu jeles jeles)re : ahahaha.. ade jer gamba saye kat entry sg gabai tu. ahaha carik carik.
pulau redang tak penah cecah lagi. maybe one day nanti..
Daalia : u malu nak tunjuk muka.. so camna nak puji kok ? go la pulau redang lagi shok u shoot sana sini
ummirafeeq : It's a special album you now hold with certain days, moments, smiles, and dozens of pictures taken from life's mile. What a great family... what a wonderful world...
Daalia : thank u ummi rafeeq... life is a journey .. so make the best out of it right dear ?
Mazdin : cantik-cantik gambar di sini. Pulau Redang punyalah cantik. Pernah pegi pada 1993 dulu. Lama sangat dah.
Daalia : Yup.. memang cantik.. berbaloi pergi ...
mummy sara : re: yooo masak lomak pon sodappp... hehehe bila la nk dpt pi redang ni
Daalia : plan lah for your next holiday .. mesti best punya
Kak Jie Jie : The romantic couple.............Bestnyer...Suka tengok mazlia dalam air tuuuuuu...Akak kalau suh berenang, sorry memang fobia dengan air sbb masa kecik pernah lemasss, nasib baik tak mati sbb ada kawan yang tolong, kalau tidak tak berkenalanlahhh kitaaaaa. Syukur al hamdulillahhh
Daalia : Syukur Alhamdulillah usia u panjang .... walau tak tahu berenang , you can still enjoy water by playing by the seaside ...
mamasya : wahhh romantik habiss kak Daalia dgn husben.....luculah tengok adegan nak dukong tu...larat tak.. tumpang enjoy tengok gambar percutian K.Daalia sekeluarga....
kalau pergipun tunggu anak2 dah besar sikit rasanya ...masih kecik ni, kalau pergi setakat main pasir kat tepi pantailah mereka ....
Daalia : hik3x mana larat cik abang kita nak dukung kita lebih bert 10 kilo lebih dari dia .. Snorkeling maybe tak leh pergi dengan babies.. but kalau u tinggal dekat Marine park punya Resort, boleh ajak kids tengok iakn kat tepi pantai ...ikan melompat2 just infront of your eyes.. really
ibu chempaka : wah..wah romantiknya scenes...happy family ever after...
Daalia : thanks for the prayers... same goes to you n family
Intan : Macam kenal je jambatan plastik biru tu Yelah BRBR tempat kitaorang honeymoon lepas kawin tahun 2003 dulu...hehehe. Next year 5th anniversary nak pegi lah Sun 18-Nov-2007 04:05
Daalia : Of course la.. u guys were there before... great idea to celebrate yr 5th anniversary there .. but how to get Ameer & Aaie to join snorkeling ?
Sabrina : Kak Daalia & hubby memang romantik dan sporting la.. Bleh jadik couple of the year ni.. Sab suka tengok aksi melompat dan mengangkat tuh.. Anak-anak pun sporting jer layan mama + baba
Daalia : He he .. I appreciate life more after the past experience I am grateful my kids are supportive and sporting as well


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net