LEA OVEN

By: Daalia Abdul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-Nov-2007 15:42 Email | Share | Bookmark
Redang Island Trip - Part 2

 
 
 
 
 
 
 
..... Continued from the last entry .....

Day 1 - Afternoon in Redang Island

None of the outside hotel restaurants were open since it was a hariraya holiday, hence we had no choice but to eat in the hotel. Not much choice, so just went for the buffet lunch and "wallup" whatever they had there ... boy, we all ate so much till we felt so blotted

And see.. even Izaaz doze off right after the heavy meal.. tak sempat nak balik bilik lagi



Lepas kenyang makan, berposing-posing lagi tu kat tempat makan ... as always, my manja bucuk Iwan will be around me almost all the time .. the youngest lah kata kan ...



Since dah hampir petang, and tak tahu nak ke mana lagi after the heavy lunch, we all decided to go for the "spa massage"... kemain lagi ... dengan bapak budak, budak2 and mak budak semua nak ber "spa".... so kami dok pilih treatment yang mana satu nak ambil... asked and begged for discounts and all went for the 1 hr massage after that ... so relaxing and definitely tertidur semasa massage session tu ..



Malam pulak ... after dinner .. again kat Berjaya Hotel jugak.. this time ala carte order... all of them except me pergi main pool ( ke snooker ) apa apa la kan ... I had never even hold that kayu in my life ever ... so toyer .... so Mama just became the photographer .. mengabadikan aksi-aksi baba and the kids main snooker ... Izaaz, Iwan and Ellie dok hentam aje bola... entah betul entah tidak ... baba? Seems like he knows how to play lah ... macam serious aje mengajar the boys tu main ... apa yang penting, they all had fun ...


Dah puas main snooker ... semua dah ngantuk.. balik hotel room and tidur .... looking forward for the next day's Snorkeling trip ...6 islands hoping ...


Day 2 - Snorkeling Trip

Pagi pagi lagi dah bangun .. got ready apa yang patut ..both Izaaz and Ellie sibuk pakai contact lense takut tak nampak corals and fish semasa snorkeling nanti .... and we all set to go ... siap beli roti nak bagi ikan makan nie ( inilah penyumbang kepada kemusnahan corals sebenarnya )



We took the van to the jetty which was about 10 minutes drive from the hotel... semasa dalam boat, semua excited giler nak snorkle ... it iwas 2nd time for me, of course excited sebab nak ambil gambar underwater.. and for the kids were their VERY FIRST time ... so nervous and excited gilerr.. Baba cool aje ...



Sampai aje kat 1st snorkeling sport, Baba already jumped into the water....macam seribu tahun tak jumpa air gamak nya .. kelakar la Baba ..



Iwan .. Izaaz and me followed suit after that ... masih takut2 dengan air... but yang paling kelakar is my daughter.. dia yang paling excited nak pergi snorkeling but bila suruh jump dia kata " Nak pakai selipar baru leh jump ... " aduhai ... anak dara mama sorang nie... dia geli takut kaki kena corals and takut ikan gigit tapak kaki nyer .... macam-macam ...

After the first dip in the water, Izaaz and Iwan dah mengigil kesejukan ... Izaaz sampai tertidur di buai angin laut ...



Sampai to other snorleking spots, hanya Baba, Iwan and Mama aje yang banyak masuk dalam air.. dapat lah jugak mama snap gambar underwater .... terpegun dengan keindahan di dasar laut .. tak banyak ikan besar.. hanya yang kecil aje this time..mungkin sebab dah nak monsoon kot ...



ENjoy the underwater pictures below ... all taken using the Olympus u790SW ... not bad jugak lah the pictures turn out quite good actually..

First .. ambil gambar ikan besar ( Baba and Iwan .. ) then ambil gambar ikan2 kecil...



Ini satu gambar enlarged ikan2 underwater .. pakcik boat tu bagi makan roti .. then bila ikan2 tu kerumun kat roti tu... Mama ambil gambar ... that was the trick to attract all the fishes to swim to one spot ...



Finally ... gambar Corals... really amazed with God's creation ... tak jemu-jemu menatapi dan menghayati keindahan ciptaan Tuhan.... all these pictures I took using my new Olympus .. memang berbaloi beli camera nie... puas hati dengan gambar2 yang dapat di ambil during this trip ..



Next Entry ... gambar2 atas darat pulak .... kat Marine Park ... Seaside... and just before we left Redang Island .....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net