LEA OVEN

By: Daalia Abdul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 11-Aug-2007 10:56 Email | Share | Bookmark
Family Day @ Tambun Lost World Waterpark

king kong ?
tiger at Lost world tambun
big crowd ...
Hi Baba ... !
another view of lost world tambun
Proud to be Finisarians ...
 
Early Saturday morning, all of us were already set to go to Lost World, so excited to have fun in the water. We arrived at the parking lot of the waterpark ` 8.15pm . and wow .. the parking lot was almost already almost full ! Did not expect that big a crowd so early in the morning...

We entered the park ~ 9.00am and left at closing time of 6.00 pm. Everyone's face looked so read due to sunburn after the whole day under the sun ... macam udang kena bakar aje .. especially kat hidung and pipi



Mostly gambar permandangan my daughter, Ellie yang amik... mamanya entah ke mana sana sini menghilang dalam air dengan Baba Yang anak-anak teruna pulak asyik dengan aktivitinya sendiri main slides dan pelampung ... balik ke port bila nak cari makan aje...



Gambar air tumpah dari Giant Barrel ni pulak, entah berapa kali cuba nak amik the best shots .. asyik terlepas aje setiap kali... anyway, letak juga la kat sini a few shots.. nak test skills amik gambar la konon





Performance ni pulak, Ellie yang amik.. Mama tak sempat tengok pun... alahai miss la pulak !
Anyway, cantik juga pictures yang Ellie shot semasa orang Sunway ni perform ...



Aduhai .. PIRATE kat Lost World Tambun nie .. slow gilerr. tak kick lerr macam Sunway Lagoon Park kat Bandar Sunway tuu ... anyway, naik juga lah since tak banyak choices pun rides yang nak naik... Ellie entah berapa kali turun naik pirate nie.. dia suka sangat kot.... )



Ini apa pulak kisahnya nie .. ? Haiqal posing sakan nampak ? Okay lah tu, dapat free photoshoots dari photographer in the making, Ellie. Ada potential tak ? Anyway, it was nice that Haiqal could join all of us in Ipoh for the company family outing. Next weekend nak pergi Melaka pulak, hipefully Haiqal cna join us too yeah ...



Now giliran the BIG boys and the SMALL boys main slides .. semua tayang body masing2 .... ada harapan untuk masuk body building competition ke ? Yang geram nya tu si Iwan nie.. susah ya amat nak amik gambar dia.. ayik mengelak aje.. dan asyik nak tutup mata aje ... penat mama nak candid gambar Iwan tau ...



BOYS just want to have fun ... BEACH BOYS ... ? They only came back to the port where we put all our backpacks, shoes and food when their stomach are empty adn guess what ? Instead of having a proper meal, they asked for ice-creams !!! ANd hey, finally I managed to candid Iwan's photo ! Such a hassle to get a shot of him... Iwan always find ways not to be photographed ....



Here you go.. some family shots ... Ellie is not in most of the pictures ... as she's holding the camera most of the time ... there is one picture of Mama with Ellie though .. Ellie is trying to get away from Mama ... coz Mama was soaking wet ..



Okay !!!! Cool Man ! Finally Mama managed to catch Iwan and it was just right timing .. Ellie is there ready to catch Iwan on CANDID CAMERA ... my baby little boy .. you are always my baby no matter how grown up you will be.. hehe .... don't worry Iwan, I will find every opportunity that I can get to snap your pics !



Dah penat ... sehari suntuk di waterpark... hari pun hampir malam.... so tried capturing the sky just before dark .. how was it ? Comment yeah ...



Last shots before heading home ... amik gambar kat meow meow Lost World... thank you ellie for being the photographer for the day .... nanti Mama kasi upah okay ....



All in all, kami leka bermain dalam air and pusing pusing keliling Lost World sampai tak terasa waterpark dah nak tutup.. .baru perasan kawasan tu dah lengang dan tengok jam dah pukul 6 petang... memang seronok habis main air kat Tambun Lost Word nie.. you all should go.. bring the whole family especially the kids.. they surely enjoy the various rides in the water.. kalau nak berendam dalam air panas pun ada ....

Okay, my next entry will be my weekend getaway to Melaka Bandaraya Bersejarah ... tungguuuu ...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net